Sluiten
Sluiten
Nieuwsbericht

Zonnige wijnen uit Corsica & Provence

17 november 2025
Tijdens de masterclass Patrimonio

November 2025 | Proefschrift 

Eind oktober organiseerden De Geluksdruif, De Vier Heemskinderen, La Vie le Vin, Vinoblesse en Bâtard samen een uitgebreide proeverij bij restaurant Wils in Amsterdam, gewijd aan toonaangevende wijnhuizen op Corsica en in de Provence. Verschillende producenten verzorgden daarbij een masterclass. Wij proefden een ruime selectie. De wijnen van Clos Cibonne, Domaine Tempier en Domaine de Trévallon komen later aan bod.

Cantina di Torra, Corsica

Importeur: Vinoblesse
Nicolas Mariotti Bindi keerde na een studie rechten in Parijs terug naar zijn geboorte-eiland Corsica en besloot wijn te gaan maken. Na de fijne kneepjes van het vak geleerd te hebben in Beaujolais en op Corsica bij Antoine Arena en, als wijngaardmanager bij Domaine Leccia, kreeg hij van Henri Orenga de Gaffory vijf hectare aan wijngaarden in Patrimonio aangeboden. Zijn eerste oogst was in 2007. Nicolas werkt biologisch en bezit sinds 2015 een eigen wijnkelder. De wijnen worden opgevoed in tanks van beton en rvs en in betonnen eieren. Behalve minimaal sulfiet wordt er niets aan de wijnen toegevoegd.

Lees hier het hele artikel met de proefnotities, ook van Giacometti en U Stiliccionu (onderaan in het artikel van Proefschrift).