Sluiten
Sluiten

Wijn kopen bij Vinoblesse

De zo gezochte wijnen van Vincent Dauvissat (Chablis): al zevenendertig jaar in het assortiment….

Importeur Vinoblesse (1986) is een zogenaamd ‘gesloten wijnhuis’, een fysieke winkel is er niet. Tweemaal per jaar ontvangen onze klanten – en zij die dat willen worden…- de 36 pagina’s dikke ’Nieuwe Wijngids’ met een aanbod van zo’n 150 kleinschalig en zo natuurlijk mogelijk geproduceerde wijnen –de meeste biologisch of biodynamisch gecertificeerd- ter intekening. Alle wijnen komen rechtstreeks van de wijnboer of het château. Een groot aantal is het hele jaar door te bestellen. Bestelde wijnen worden op een van tevoren afgesproken dag door onze in wijn gespecialiseerde vervoerder thuisbezorgd. Bezorging is gratis vanaf 36 flessen of een bedrag van >€350. U kunt de wijnen ook in de opslag te Tilburg of bij het kantoor in Baarn afhalen. Daar hebben wij tevens wat voorraad om ‘boodschappen’ te doen.

Inkoop is al 37 jaar onze sterkste kant, dat wordt gewaardeerd. Eigenaren Marc Collard en Tjitske Brouwer waren ‘Wijnkopers van het jaar’ bij Hubrecht Duijker; ‘Wijnhandel van het jaar’ (2006, Perswijn); staan in ‘top-10 van Nederland’ volgens wijnschrijver Gert Crum; net als bij Nicolaas Klei (Elsevier, november 2008): ”Vinoblesse importeert pure wijn, wijn gemaakt van druiven. Ongeacht de herkomst. Louter de kwaliteit telt.” Onno Kleyn schrijft (de Volkskrant): ”Stralend voorbeeld van de grotere kleine importeur van biologische kwaliteitswijn. Ik kan deze rubriek wel wéken vullen met hun aanraders’‘. Wine Life (november 2016): ‘ze volgen louter hun eigen smaak, en dat ze dan zelf trendsettend worden, het zij zo. Vinoblesse oblige!’

Wij importeren uitsluitend wijnen van individuele boeren uit ‘klassiek Europa’. Met sommige leveranciers werken wij vanaf het begin, al 37 jaar dus, dat zegt wel wat. Net als het feit dat we ook nog klanten van het eerste uur hebben…

Marc Collard maakte vijfendertig jaar (vanaf het begin in 1988 tot eind 2023) deel uit van het roemruchte proefpanel van het tijdschrift Perswijn, Tjitske Brouwer is in het bezit van de hoogst haalbare titel op wijngebied in Nederland: Magister Vini. In 2010 ontving Tjitske uit handen van de Franse ambassadeur de prestigieuze onderscheiding Mérite Agricole, in 2020 werd zij genomineerd voor de titel ‘Wijnvrouw van het jaar’.

Tot onze klantenkring behoren naast particuliere wijnliefhebbers, sterrenrestaurants als de Librije, De Nieuwe Winkel, Het Rijks, Aan de Poel, The White Room, Flore, Zoldering en Merlet. En verder bedrijven als de ING-bank; andere importeurs; wijnspeciaalzaken en natuurwinkels.

Triple-A: Vinoblesse behoort tot de 3% meest gezonde bedrijven in Nederland.volgens onderzoek (2011) van Graydon, het netwerk met zakelijke en financiële informatie over álle bedrijven in Nederland.

Vinoblesse is lid van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren. En is in het bezit van het keurmerk: Register wijnhandelaar.

Vinoblesse is SKAL (biologisch) gecertificeerd: Skalnummer 028398 Certificaatnummer 705820 NL-BIO-01

Meer informatie over bestellen via de website.