Sluiten
Sluiten

De equipe van Vinoblesse

Van links naar rechts: Marc Collard, Jessica Geurtsen en Tjitske Brouwer

Marc Collard

Met Tjitske Brouwer, mede-oprichter en -eigenaar van Vinoblesse. Studeerde ooit (1981) af in de psychologie (funktieleer) maar zag een leven lang binnen de universiteitsmuren niet zitten. Na een half jaar in Sauternes (1982) vond hij in 1983 emplooi als marktonderzoeker bij InterView, maar een jaar later besloot hij zijn hart te volgen en van hobby, zijn werk proberen te maken. Hij verschafte zichzelf een opleiding door een half jaar in de Médoc te gaan werken op diverse châteaux om de kneepjes van het vak te leren en de wijnwereld te leren kennen. Het vinden van nieuwe, onbekende wijnen is zijn ding. Net als daarover schrijven. Sinds 1988 –vanaf het begin dus- maakte Marc deel uit van het roemruchte panel van het wijntijdschrift Perswijn, eind 2023 vond hij het na 35 jaar wel mooi geweest. In 2014 nam hij een soort van sabbatical na 30 jaar in het wijnhandel, en pelgrimeerde te voet van Bologna, via Florence en Assisi, naar Rome…. April 2024, hoopt hij – 67 dan – het wat rustiger aan te kunnen gaan doen….

Jessica Geurtsen

Uw aanspreekpunt en mailcontact bij Vinoblesse: Jessica Geurtsen. Ze werkt sinds 1 maart 2008 bij ons. Jessica is ‘opgegroeid in de dranken en tussen de ranken‘, haar ouders hadden een drankengroothandel, waarin wijn een belangrijke plaats had. Na haar opleiding aan de Middelbare Hotelschool heeft ze daar gewerkt, net als kortstondig bij Interbrew waar zij wijnadviseuse was. Ze heeft meerdere wijncursussen gevolgd en is gediplomeerd vinologe van de Wijnacademie. Jessica heeft in de loop der jaren Vinoblesse en het assortiment van binnen en van buiten leren kennen. Ze proeft goed en zorgvuldig, en is van alle markten thuis.

Tjitske Brouwer

Stortte zich in 1986 samen met Marc Collard in het wijnavontuur. Het werk in Restaurant Valentijn in Amsterdam had haar belangstelling voor wijn al doen aanwakkeren, de kans om samen met Marc Vinoblesse te starten greep zij met beide handen aan. Naast diverse talencursussen (Maison Descartes en het Dante instituut) investeerde ze, samen met Marc vooral in reizen naar de wijngebieden. Om de in de praktijk opgedane kennis te perfectioneren volgde ze in 1999 een cursus bij Oinos en behaalde ze in 2007 het diploma Magister Vini, met als titel voor haar scriptie: ‘Biologische wijn bestaat’. Voor haar werk kreeg ze de Franse onderscheiding: ‘Mérite Agricole’. In 2020 werd zij genomineerd voor de titel ‘Wijnvrouw van het jaar’, januari 2021 kreeg zij de prestigieuze Diamond Award op Wine Professional. Ook geeft zij les aan de Wijnacademie.

Philip van Tielraden

Sinds 1 januari 2022 wordt de mini-equipe van Vinoblesse twee dagen per week versterkt door Philip van Tielraden (Baarn, 1992). Gerede kans dat u al een keer met Philip via de mail of telefoon contact heeft gehad op een van de middagen dat Jessica niet werkt of op het moment wij op wijnreis waren. Voorlopig is hij – net als wij zelf…. – manusje van alles: contacten met wijnboeren en klanten, het achter de schermen actueel houden van de (eind van het jaar te vernieuwen) website, en op donderdag hier de wekelijkse zending uit Tilburg (voor afhalers, restaurants, winkels en handvoorraad) uit te sorteren en orders klaar te zetten. Op vrijdag doet hij het rondje Amsterdamse horeca (Zoldering, Vuurtoreneiland, Het Rijks, De Klepel, Domenica, Rijsel, Brasserie van Baerle, Parlotte, Morris & Bella, Flore), scheelt ons op de iets oudere dag hoop werk en gesjouw… Philip is er nog niet aan toegekomen zich verder te verdiepen in wijn, wel is hij (en was het al toen hij bij ons kwam) erg bezig met duurzaamheid en alles (zoals impact op milieu, regelgeving en certificaten) wat daar bij komt kijken, en proeft hij regelmatig met ons mee.