Sluiten
Sluiten

Diploma´s en keurmerken

KVNW Register Wijnhandelaar

Een KVNW (Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren) Register Wijnhandelaar is betrouwbaar en deskundig. Certificering door de KVNW en het voeren van het keurmerk betekent dat de importeur voldoet aan een aantal kwalitatieve voorwaarden. Deze hebben betrekking op de bedrijfsvoering, de voedselveiligheid, de kwaliteit van wijn, milieu en transport, transparantie, de bescherming van de gezondheid van klanten en consumenten en het stimuleren van verantwoorde wijnconsumptie. De onafhankelijke audit voor het keurmerk wordt uitgevoerd door Det Norske Veritas. Vinoblesse is Register Wijnhandelaar.

Meer informatieover KVNW Register Wijnhandelaar

Wine in Moderation

De KVNW heeft zich eerder dit jaar aangesloten bij het internationale platform Wine in Moderation (WiM). De Wim-campagne wil Nederlandse consumenten inspireren en informeren over verantwoorde wijnconsumptie en onverantwoorde alcoholconsumptie tegengaan. Centrale boodschap daarbij is: Geniet van wijn, maar drink met mate;

Met de Wim-campagne laten we zien dat met mate drinken en genieten van wijn heel goed samengaan. Daarmee sluiten we aan bij de reeds breed geaccepteerde boodschap: Geniet, maar drink met mate. De wijnbranche neemt zo het voortouw in het stimuleren van verantwoorde wijnconsumptie en het voorkomen van onverantwoorde consumptie. De Wim-campagne is een voorlichtingscampagne waarin de wijnbranche zelf een actieve rol speelt. De campagne zal in de komende jaren steeds breder worden uitgerold. Vanaf vandaag gaat de wijnbranche Wim inzetten in haar communicatie en gaat zo het gesprek aan over verantwoorde consumptie. Met tips waarmee we willen inspireren in plaats van beleren. De boodschap wordt daarom gebracht door een sympathieke ambassadeur: Wim. Het gedachtegoed van Wim zal ook worden ingezet in het Nederlandse wijnonderwijs.

Vinoblesse ondersteunt de WiM campagne

Meer informatie over Wine in Moderation

Vinoloog van de wijnacademie

Vinoloog van de Wijnacademie, al ruim 40 jaar een begrip in de wijn- en horecabranche en als enige titel van niveau erkend door de SWON, FHKN, VAKO, KVNW en de KSU. De titel Vinoloog van de Wijnacademie® is een geregistreerd merk en kent een reglement voor de gebruiker van deze titel. Alleen gediplomeerden mogen deze titel voeren.

Jessica Geurtsen en Tjitske Brouwer MV zijn vinoloog van de wijnacademie

Meer informatie over de wijnacademie

Magister Vini

De hedendaagse wijnhandel wordt steeds complexer en stelt steeds hogere eisen aan de kennis van ondernemers en hun personeel. Om professionals de gelegenheid te bieden om hun kennis over wijn en hun kennis over de handel in wijn op het hoogste niveau te toetsen is het Examen Magister Vini in het leven geroepen. Na het succesvol afleggen van het examen wordt de titel Magister Vini toegekend. Degene die de titel Magister Vini mag dragen heeft aangetoond alle bedrijfseconomische aspecten van een internationaal opererend bedrijf in de wijnsector te kunnen beheersen.

Tjitske Brouwer is Magister Vini

Meer informatie over de wijnacademie

Magister Vini (MV) is het hoogste professionele wijndiploma van Nederland. Het examen is toegespitst op de Nederlandse context van de wijnhandel.

Vinoblesse is SKAL gecertificeerd: Skalnummer 028398 – Certificaatnummer 1213170 – NL-BIO-01