Sluiten
Sluiten
Kelder van Jacques Carillon in Puligny-Montrachet.
Nieuwsbericht

De parels van Vinoblesse

01 maart 2023
Kelder van Jacques Carillon in Puligny-Montrachet.

Van een aantal van onze wijnen zijn de oplages (te) klein… en de vraag bijna altijd groter dan het aanbod. Wij krijgen van deze wijnen jaarlijks een allocatie toegewezen. Het is voor ons elke keer weer een uitdaging deze naar eer en geweten te verdelen.

Wie gaan er voor? In de eerste instantie de klanten die helpen dat wij en onze producenten hun werk goed kunnen blijven doen…. Trouwe Vinoblesse-klanten die ongeacht de reputatie van een domein zich thuis voelen bij onze keuzes en zo helpen nieuwe wijnen een plaats in ons assortiment en de Nederlandse markt te geven. De meeste wijnboeren waar wij mee werken waren bij introductie nagenoeg onbekend in Nederland.

Voor wijnboeren met deze nu zo gewilde wijnen is wederzijdse trouw ook een belangrijke gun-factor bij het toewijzen van hun allocatie. Deels om de hierboven genoemde reden maar zeker zo belangrijk is het om elk jaar – ongeacht de reputatie van het oogstjaar – de wijn af te nemen. Niet meer dan logisch.

Wij hanteren bij onze verdeling beide criteria, klanten die breed uit het assortiment bestellen en bij de allocatie minder genoteerde jaargangen niet overslaan gaan voor. Wanneer  de vraag groter is dan het aanbod maken we een wachtlijst van belangstellenden voor het geval er iemand van zijn reservering afziet. Omdat we niet aan koppelverkoop willen doen zullen we bij het verdelen de bestellingen van voorgaande jaren ook mee laten wegen.

Hieronder vindt u een overzicht met wijnen die beperkt leverbaar zijn met de verwachte leverdatum. U kunt uw belangstelling aangeven door ofwel een email te sturen ofwel de wijnen via de website te reserveren. U hoeft pas te betalen na toewijzing of levering van de wijnen.

De wijnen van deze wijnboeren worden op allocatie verkocht:

Domaine Vincent Dauvissat – Chablis voorjaar
Domaine Pattes Loup, Thomas Pico – Chablis voorjaar
Domaine Fabrice Vigot – Vosne-Romanée najaar
Domaine Fréderic Rossignol-Février – Volnay najaar
Domaine Henri Germain – Meursault najaar
Domaine Jacques Carillon, Puligny-Montrachet voorjaar
Maison En Belles Lies – Saint-Aubin najaar
Ferme de la Sansonnière, Mark Angeli voorjaar
Domaine Jean-Francois Ganevat – La Combe Rotalier voorjaar
Anne & Jean-Francois Ganevat La Combe Rotalier najaar
Domaine Zeroïne – Maylis Bernard La Combe Rotalier voorjaar
Domaine Clusel-Roch najaar
Domaine Laurent Combier najaar
Azienda Agricola Santa Maria, Marino Colleone – Montalcino najaar