Sluiten
Sluiten
Nieuwsbericht

Een beknopte cursus champagne drinken

01 november 2022

Charlotte en Julie De Sousa

Hilary Akers FD samenleving november 2022

In het champagnegebied Côte de Blancs, dat zich onder Épernay zuidwaarts uitstrekt, vinden we Erick de Sousa. Ooit een pionier, toen hij zijn wijngaarden natuurlijk ging bewerken. Hij bewijst al jaren met zijn tradition brut van chardonnay, pinot noir en pinot meunier een zuivere, fijne, rustige champagne te kunnen maken, zowel wat de elegante geur als de hartige, volle en soepele smaak betreft (vinoblesse.nl, €38). Niets knalt eruit, alles zit op de goede plek. Hier maak je iedereen blij mee en dat maakt ’m tot de ideale huischampagne.

Hilary heeft een heel leuk en informatief artikel over champagne geschreven. Wij mogen dat zelf helaas van het FD niet plaatsen, het loont zeer de moeite om het via de site van het FD te lezen:

Een beknopte cursus champagne drinken

Hilary Akers kijkt niet uit naar de feestelijke recepties op de agenda. IJskoude bubbels in flûtes! Brrr. Waar ze zich wel op verheugt? Op stille wijn van kleine wijnboeren. Vaak maken die trouwens ook fantastische champagnes en die drink je uit tulpvormige glazen.

Lees het volledige artikel: FD-samenleving

Bron: Hilary Akers in FD Samenleving november 2022