Sluiten
Sluiten
Nieuwsbericht

Blanc Mursaglia van Bindi 9,5 in DGH

07 augustus 2023

De Grote Hamersma, 13 juli 2023 over Vin de France Blanc ‘Mursaglia’ 2021:

‘Keer op keer, jaar in jaar uit, wat een weldaad. En elk jaar energieker en bijzonderder: 2017 geproefd, en 2019. Thans de 2021. En wat keken we daar naar uit. Er is dus nog! Gewoonlijk slaan de liefhebbers meteen toe als deze zeldzaamheid vaste Nederlandse grond onder de voeten heeft gekregen.

Bindi is een van de beloftes van Corsica en daarmee eigenlijk ook van Frankrijk. Zijn vermentino Mursaglia is rijk en volzacht als een Rubensvrouw of als elegante Hermitage. Geen snars te maken met die frisse vaak niksige vermentino/rolle uit de Provence, dit is bijkans overdaad. Bloemen, tijm, notig, naar honing geurend, abrikoos, harsachtig en versgeperste, bloemige olie, mondvullend, breed, massa en tegelijkertijd zacht en nergens zwaar. Heerlijke bitters dit oogstjaar. Filigreinzuren. Het zout plakt op je lippen als na een zomerse strandwandeling. 

‘Beheerste kracht, roekeloze weelde, onverslaanbare tactische finesse’ noteerde fan en proefpanellid Nicolaas Klei ooit eens in zijn wijndoorgeefluik Elsevier. In overleg besluiten we de hashtag #ditgaatnietnaardeburen weer nieuw leven in te blazen. Die proeffles drinken we zelf leeg.’

 Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Vinoblesse