De equipe van Vinoblesse

Tjitske Brouwer

Stortte zich in 1986 samen met Marc Collard in het wijnavontuur. Het werk in Restaurant Valentijn in Amsterdam had haar belangstelling voor wijn al doen aanwakkeren, de kans om samen met Marc Vinoblesse te starten greep zij met beide handen aan. Naast diverse talencursussen (Maison Descartes en het Dante instituut) investeerde ze, samen met Marc vooral in reizen naar de wijngebieden. Om de in de praktijk opgedane kennis te perfectioneren volgde ze in 1999 een cursus bij Oinos en behaalde ze in 2007 het diploma Magister Vini, met als titel voor haar scriptie: ‘Biologische wijn bestaat’. Voor haar werk kreeg ze de Franse onderscheiding: ‘Mérite Agricole’. Inmiddels geeft zij les over biologische wijn en wijnbouw aan Het Wijninstituut en aan De Wijnacademie.

Marc Collard

Met Tjitske Brouwer, mede-oprichter en -eigenaar van Vinoblesse. Studeerde ooit (1981) af in de psychologie (funktieleer) maar zag een leven lang binnen de universiteitsmuren niet zitten. Na een half jaar in Sauternes (1982) vond hij in 1983 emplooi als marktonderzoeker bij InterView, maar een jaar later besloot hij zijn hart te volgen en van hobby, zijn werk proberen te maken. Hij verschafte zichzelf een opleiding door een half jaar in de Médoc te gaan werken op diverse chateaux om de kneepjes van het vak te leren en de wijnwereld te leren kennen. Het vinden van nieuwe, onbekende wijnen is echt zijn ding. Sinds 1988 –vanaf het begin dus- maakt Marc deel uit van het roemruchte panel van het wijntijdschrift Perswijn. In 2014 nam hij een soort van sabbatical na 30 jaar in het wijnhandel, en pelgrimeerde te voet van Bologna, via Florence en Assisi, naar Rome.

 

Jessica Geurtsen

Uw aanspreekpunt en mailcontact bij Vinoblesse: Jessica Geurtsen. Ze werkt sinds 1 maart 2008 bij ons. Jessica is ‘opgegroeid in de dranken en tussen de ranken‘, haar ouders hadden een drankengroothandel, waarin wijn een belangrijke plaats had. Na haar opleiding aan de Middelbare Hotelschool heeft ze daar gewerkt, net als kortstondig bij Interbrew waar zij wijnadviseuse was. Ze heeft meerdere wijncursussen gevolgd en is gediplomeerd vinologe van de Wijnacademie. Jessica heeft in de loop der jaren Vinoblesse en het assortiment van binnen en van buiten leren kennen. Ze proeft goed en zorgvuldig, en is van alle markten thuis.