Sancerre 2018
Domaine du Carrou

Sancerre 2018

Loire

De ‘gewone’ Sancerre is allesbehalve gewoon.... Komt van de drie terroirs (caillottes, terres blanches, silex). Nog jong, maar in deze fase stuk toegankelijker dan 2017, sappiger, meer zwier. Très sancerre met rijpe grapefuit, vuursteen, volslank, fijne zuren, krijtige finale. Veel toekomst ook, dat is meegenomen.


8,5 DGH 2020: Carrou blendt voor zijn 'gewone' Sancerre druiven van drie bodemtypen: cailottes, terres blanches en silex. Als je de tijd hebt, kun je er eens goed voor gaan zitten om te proberen dit in het smakenpalet terug te vinden. We geven je echter weinig kans: de fles is leeg voor je 'mineraal', 'bitters' en 'zest' kunt zeggen. Het lukte ons bijvoorbeeld niet eens om na de oesters ook nog 'kreeft' te roepen tegen de ober, hoewel ons dat echt de ideale combinatie lijkt.

8,5 DGH 2019 (over de 2017): Lichtjes met de handrem aangetrokken Sancerre. Niet dat wilde, niet dat opspattende. Kalmtewit, koele appel, discrete bittertjes.

Laatste flessen in Baarn!

Deze wijn kan ook per fles worden besteld. Bestelt u een losse fles? Deze kan alleen in Baarn worden afgehaald of vanuit Baarn worden verstuurd. Voor verzending kunt u er een verzenddoos inclusief verzendkosten bij bestellen. Meer informatie


  


 

Status: Te bestellen

€ 17,50Voeg toe aan
mijn bestelling
Kenmerken
Code 00418
Ook per fles Ja
Wijntype Wit
Smaaktype Bloemig/kruidig, met fruit
Soort Teelt Traditioneel
Sulfiet Sulfiet laag
Alcohol percentage 12,6 - 14%
Herkomst Sancerre
Op dronk Nu-2022
Geschikt voor veganisten Ja
Druiven sauvignon blanc
Vinificatie Sur lie in geëmailleerde cuves
Terroir caillottes, terres blanches en silex
Bewaaradvies 3-5 jaar na oogst
Culinaire combinatie paddenstoelen, tong of tarbot in boter(saus), zalm, geitenkaas, gevogelte
Bijzonderheden druifeigen gist (dat zie je weinig in Sancerre)
Alternatieven