Sluiten
Sluiten
Links Joren Jacobs, op zijn verzoek praten we over ondernemen met idealen.
Nieuwsbericht

Tjitske op college tour

10 april 2024
Links Joren Jacobs, op zijn verzoek praten we over ondernemen met idealen.

Joren Jacobs heeft gisteren officieel afscheid genomen van Nieuw Mos in Amersfoort. Voor zijn afscheid ging Joren in het warenhuis gesprek met Tjitske Brouwer van Wijnimport Vinoblesse. Een gesprek over natuurwijnen, biologische wijnen en biodynamische wijnen. Over de bodemkwaliteit, de smaak en mineraliteit van wijn. Tjitske had voor Joren een energieke biodynamische wijn meegenomen om te proeven. Na het gesprek met Tjitske konden alle aanwezigen tijdens een borrel afscheid nemen van Joren.

Voor het afscheid van Joren werd hem gevraagd: ‘wie zou je nu graag nog eens interviewen bij een collegetour? Wie is voor jou een inspiratiebron met wie je nog een keer in gesprek zou willen gaan bij Nieuw Mos?”. Jorens antwoord kwam heel snel: Tjitske Brouwer! Joren daarover: “Ik heb een gast uitgenodigd die voor mij persoonlijk betekenis heeft, Tjitske Brouwer van Wijnimport Vinoblesse. Zoals wij bij Nieuw Mos proberen te ondernemen vanuit idealen, doet zij dat in de wijnbranche. Daarnaast heeft ze de hoogste Nederlandse titel in de wijnkunde, namelijk die van ‘Magister Vini’ en is de dus ook wetenschappelijk onderlegd. Mijn eerste specifieke cursus over biologische/groene wijn volgde ik lang geleden bij Tjitske. Ik hoop dat dit een mooi gesprek gaat worden over wijn en ondernemen met idealen.”

Nieuw Mos is het referentiepunt voor biologische en natuurlijke voeding in Amersfoort en omgeving, ze hebben een uitgebreide collectie wijn, met veel wijnen van Vinoblesse. Meer info Nieuw Mos.

Bron: Biojournaal 10 april 2024