Spaghetti met olijven en tomaten
Pasta
Ingrediënten:
Voldoende voor 4 personen
Olijfolie
1 teen knoflook, fijngehakt
1 gedroogd rood pepertje, verkruimeld (naar smaak)
3 flinke handen vol kerstomaatjes, zonder pitjes, grof gehakt (of gewone tomaten)
1 flinke handvol olijven, geplet, zonder pitten
500 g gedroogde spaghetti
zout en zwarte peper
3 flinke handen vol rucola, grof gehakt.
Recept:
Verhit een grote koekenpan, doe er flinke scheut olijfolie in en bak de knoflook en het pepertje 30 seconden alvorens de tomaten en olijven erbij te doen. Schep alles om en laat nog 4-6 minuten bakken. Kook ondertussen de spaghetti in gezouten kokend water ‘al dente’. De tomaten dikken in tot een heerlijke saus, waar ook nog lekker een paar stukjes in zitten. Hussel de saus en de uitgelekte pasta door elkaar. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Schep er snel de gehakte rucola door en doe de spaghetti over in een grote kom. Direct opeten!
Lekker met:
De Solstice smaakte er perfect bij.