Rijstnoedels met groenten chilisaus

Rijst en granen

Ingrediënten:
Voor 4 personen  
1 el zonnebloemolie  
1 ui, gehakt  
2 knoflooktenen, geplet  
1 verse rode chili, zonder zaadjes en fijngehakt  
1 rode peper, zonder zaadjes en in blokjes gesneden  
2 wortelen, fijngehakt  
175 zoeten babymaïs, gehalveerd  
225 g blik bamboescheuten, gesneden en afgespoeld  
400 g rode kidney bonen, afgespoeld  
300 ml passata (tomatensaus)  
1tl gemalen koriander  
15 ml sojasaus  
250 g rijstnoedels  
2 el vers gehakte koriander  
zout en vers gemalen zwarte peper  
verse takjes peterselie als garnering

Recept:
Verhit de olie in een sauspan. Voeg de ui, knoflook, chili en rode peper en kook zachtjes voor 5 minuten. Blijf roeren.  
Voeg vervolgens de wortelen, babymaïs, bamboescheuten, kidneybonen,passata, soja en gemalen koriander toe en roer door elkaar.  
 
Breng aan de kook en dek af met een deksel. Laat het geheel zachtjes pruttelen voor 30 minuten.  
Roer af en toe, tot de groenten gaar zijn.  
Breng op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper.  

Bron:
Vegetarian & wholefoods bible