Rijstnoedels met groenten chilisaus
Rijst en granen
Ingrediënten:
Voor 4 personen
1 el zonnebloemolie
1 ui, gehakt
2 knoflooktenen, geplet
1 verse rode chili, zonder zaadjes en fijngehakt
1 rode peper, zonder zaadjes en in blokjes gesneden
2 wortelen, fijngehakt
175 zoeten babymaïs, gehalveerd
225 g blik bamboescheuten, gesneden en afgespoeld
400 g rode kidney bonen, afgespoeld
300 ml passata (tomatensaus)
1tl gemalen koriander
15 ml sojasaus
250 g rijstnoedels
2 el vers gehakte koriander
zout en vers gemalen zwarte peper
verse takjes peterselie als garnering
Recept:
Verhit de olie in een sauspan. Voeg de ui, knoflook, chili en rode peper en kook zachtjes voor 5 minuten. Blijf roeren.
Voeg vervolgens de wortelen, babymaïs, bamboescheuten, kidneybonen,passata, soja en gemalen koriander toe en roer door elkaar.
Breng aan de kook en dek af met een deksel. Laat het geheel zachtjes pruttelen voor 30 minuten.
Roer af en toe, tot de groenten gaar zijn.
Breng op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper.
Bron:
Vegetarian & wholefoods bible