Heilbot uit de oven

Vis, schaal- & schelpdieren

Ingrediënten:
Voor 2 personen:  
1 filet van 300 à 400 g
zout, peper  
citroensap  
olijfolie  
1 sjalot  
1 tl peterselie (droog; meer indien vers)  
1 glas witte wijn  
150 ml crème fraîche  
 

Recept:
Verwarm de oven voor op 200 graden en verwarm er vast een schaal in.  
Was de vis, droog hem en kruid hem met zout en peper en besprenkel met citroensap. Zet de sjalot aan, voeg de wijn toe en laat even garen, ± 10 minuten. De wijn moet verdampen. Doe wat olijfolie in de voorverwarmde schaal, schep hier de uitjes uit de saus op, leg de filet erop en schenk de saus eroverheen. Laat afhankelijk van de dikte van de filet 7 tot 15 minuten garen. Het mooiste is als hij nog een beetje glazig van binnen is. Haal de filet eruit. Zeef de saus, monteer hem met de crème fraîche. Doe de saus over de vis en garneer het geheel met peterselie.serveer met aardappelravioli.