Gemarineerde mosselen

Vis, schaal- & schelpdieren

Ingrediënten:
Voor 6 personen  
Voorbereiden: 20 minuten  
Bereiden: 15 minuten  
50 g boter  
2 el olijfolie  
2 teentjes knoflook, fijngehakt  
1 ui, fijngehakt  
1 1/2 kg mosselen, schoongemaakt en gewassen  
2 dl witte wijn  
een laurierblad  
versgemalen zwarte peper  
zeezout  
flinke bos platte peterselie, fijngehakt

Recept:
Verhit de boter en de olijfolie zachtjes in een grote braadpan, voeg de uien en knoflook toe en fruit deze vijf minuten - ze mogen niet bruin of knapperig worden.  
Voeg dan de mosselen, wijn, laurier en peper en zout toe en breng aan de kook.  
Doe het deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes koken, of zolang totdat alle schelpen openstaan.  
Voeg tenslotte de peterselie toe, doe het deksel weer op de pan en schud flink.  
Serveer direct.

Bron:
De Franse keuken kookboek

Lekker met:
Lekker met stevig brood en een groene salade of frites.