Daurade à la duglere

Vis, schaal- & schelpdieren

Een klassieker uit de Franse keuken: poisson à la Dugléré. De saus, genoemd naar zijn créateur: Adolphe Dugléré past goed bij witte vis: tong, tarbot, zeeduivel, kabeljauw of goudbaars (Dorade). Hoe voornamer de vis, hoe voornamer de wijn. Bij Tarbot past natuurlijk een mooie witte wijn uit de Cote de Beaune.

Ingrediënten:
Voor 4 personen:  
4 visfilets (daurade, tong, tarbot)  
zout, peper en snufje Provençaalse kruiden  
citroensap  
olijfolie  
1 sjalot  
225 g tomaten, ontveld en ontpit  
1 tl peterselie (droog; meer indien vers)  
1 glas witte wijn  
150 ml crème fraîche  

Recept:
Verwarm een schaal in de oven.  
Was de vis, droog hem en wrijf 'm in met zout en peper en besprenkel met citroensap. Fruit het sjalotje, voeg dan tomaten en peterselie toe. Voeg de wijn toe en laat ca. 10 minuten garen. Blend de saus fijn. De saus moet reduceren; stoof ondertussen de vis boven de saus (± 7 minuten). Doe de vis in de schaal. Monteer de saus met de crème fraîche. Doe de saus over de vis en garneer het geheel met peterselie. Serveer met gekookte aardappelen, spinazie en een stukje stokbrood.  

Bron:
French Country Kitchen - Geraldene Holt