Bruschette alla siciliana

Amuses & kleine gerechten

Ingrediënten:
Een aubergine  
Een stokbrood of Turks brood (evt. met sesam)  
2 tomaten  
schapenricotta  
basilicum  
olijfolie  
zout & peper  

Recept:
Was de aubergine, prik hem een aantal malen in met een vork en pof hem in de oven (25 minuten op 190° C). Schil hem, hak het vruchtvlees fijn, meng dit met zout & peper.  
Schil en ontpit de tomaat, snijd hem in blokjes, meng met de basilicum. Snijd vier plakjes brood en rooster deze kort in de broodrooster. Besprenkel de boterhammen met wat olijfolie, smeer de auberginepuree erover, daarop de blokjes tomaat en daarbovenop een plakje ricotta. Breng op smaak met zout en peper en wat olijfolie. Je kan ze nu eventueel nog even onder de grill zetten (zonder olijfolie) maar dit hoeft niet.  
 

Bron:
Italië, Sicilië