Bloemkool gegratineerd
Groenten
Ingrediënten:
Voor 4 personen:
1 grote bloemkool of half bloemkool/half broccoli
100 g bacon
150 g paddestoelen
150 g crême fraîche
60 g boter
10 sprietjes bieslook
50 g geraspte Gruyère
1 tl zoet paprikapoeder
1 tl scherp paprikapoeder
zout en peper
Recept:
Was de bloemkool en verdeel hem in kleine roosjes. Kook de bloemkool 5 à 10 minuten in gezouten water (de broccoli zonder deksel). Snijd ondertussen de bacon in reepjes. Was, droog en snijd de paddestoelen (niet te klein). Doe de gekookte bloemkool in een vergiet en laat hem uitlekken. Smelt 40 gram boter in een koeken- of hapjespan en bak hierin de bacon en de paddestoelen. Voeg zout, peper en de scherpe paprika toe. Voeg dan de bloemkool toe en laat hem zachtjes al roerend bakken.
Verwarm de oven voor, de thermostaat op 7. Beboter een ovenschaal, doe de groente erin en bestrijk deze met een mengsel van de kaas en crême fraîche. Laat hem 10 minuten gratineren (15 à 20 minuten wanneer hij al helemaal afgekoeld is). Als het gerecht klaar is: bestrooien met de gehakte bieslook en zachte paprika.