Montsant Cabirol 2018
Azul y Garanza

Montsant Cabirol 2018

Navarra

Jam van wilde bosbessen rozen en wat laurier. De smaak is vol, heel jeugdig nog (2018), sappig (dat zijn nou die pinyolencs) met een pittig pepertje toe.
Info van producent in het engels: 2018 Cabirol


Het rotsachtige gebergte van Montsant geeft naam aan een relatief nieuwe (2001) denominación de origen. Wijngaarden worden hier afgewisseld door olijfbomen en ongerepte natuur, die voor de Cabirol: Mas d’En Fornós en Guiamets liggen naast het natuurpark Llaberia in Priorat. De bodem bestaat uit graniet bedekt met kalksteen. De toplaag zit vol met kleine steentjes die eruit zien als olijvenpitten, waar ze dan ook naar zijn vernoemd: pinyolencs. Rijk aan calcium geven ze de wijnen een verfrissende elegantie en zuurgraad. Cabirol, vernoemt naar de wilde reeën die in het gebied leven, is gemaakt van 40 jaar oude tempranillo en garnacha.



Status: Te bestellen

€ 8,95



Voeg toe aan
mijn bestelling
Kenmerken
Code 26218
Aantal flessen per doos 6
Biologisch Certificaat CPAEN-NNPEK
Wijntype Rood
Smaaktype Vol en rijk
Soort Teelt Biologisch
Sulfiet Sulfiet minimaal
Alcohol percentage 12,6 - 14%
Herkomst DO Montsant
Op dronk Nu-2022
Geschikt voor veganisten Ja
Druiven grenache (garnatxa) 100%
Vinificatie natuurlijke gisten, deels op grote houten vaten
Terroir Graniet bedekt met kalksteen. De toplaag zit vol met klein gesteente.
Bewaaradvies 2-5 jaar na oogst
Culinaire combinatie Bij tapas, schapenkaas, rood vlees, paella
Bijzonderheden Druifeigen gisten
Alternatieven