Meursault 2018
Domaine Henri Germain & Fils

Meursault 2018

Bourgogne

Van percelen Pellans (1938/1983), Moulin au Judas, Clos du Cromin (1983), Dressoles (1954/1961), Vireuils. Fijn, volfris hazelnootjes, beginnend buikje.


Neal Martin Vinous 91 pt: The 2018 Meursault Village is blessed with an exquisite bouquet. Fleeting notes of citrus peel, lime cordial and orange blossom unfurl in the glass, maybe a little Puligny-like in style. The palate is well balanced with a fine bead of acidity counterbalancing its tropical tones of clementine and melon, and bitter lemon imparting tension on the finish. This is a very well-crafted Meursault for the vintage that translates barely any of that summer's heat. Excellent. 


William Kelley in The Wine Advocate 90 pt: The 2018 Meursault Village has turned out nicely in bottle. Wafting from the glass with scents of crisp green pear, citrus oil, struck match and freshly baked bread, it's medium to full-bodied, satiny and nicely incisive, with fine depth at the core and good structuring extract—even in this inherently supple, open-knit vintage—underpinned by lively acids and concluding with a nicely chalky finish. As usual, it's a blend of Vireuils, Les Pellans, Le Cromin and Au Moulin Judas.

9 DGH 2017 (over de 2014): Zie de Bourgogne Blanc van Germain. Die zich al presenteert als een Meursault. Hoe doet deze zich dan voor? Als een heel goede Meursault. Rokerig, gebrande nootjes, romigheid en vulling. En dank u vriendelijk, mooi meegenomen, dat had u nou niet moeten doen en dat is toch nergens voor nodig… want wat voordeliger geworden dan voorgaande oogstjaren. Wat is dat voor onbourgondisch gedrag? Henri, het gaat toch wel goed met je?

Status: Te bestellen

€ 45,00



Voeg toe aan
mijn bestelling
Kenmerken
Code 08118
Aantal flessen per doos 6
Wijntype Wit
Smaaktype Droog, rond en rijk
Soort Teelt Traditioneel
Sulfiet Sulfiet middel
Alcohol percentage 12,6 - 14%
Herkomst Meursault A.O.C.
Op dronk 2024-2026+
Druiven Chardonnay
Vinificatie Klassiek op houten vaten, druifeigen gisten.
Terroir Klei en kalk. Climats: Pellans, Moulin au Judas, Clos du Cromin. Dressoles, Vireuils
Bewaaradvies 3-10 jaar na oogst
Culinaire combinatie Bij Coquilles Sain Jacques, tarbot, visfilets
Alternatieven