Brunello di Montalcino 'Santa Maria' 2016
Santa Maria

Brunello di Montalcino 'Santa Maria' 2016

Toscana

Brunello di Montalcino Santa Maria van 500m aan noordkant (koeler, meer klei) heeft na vier jaar rijpen exquise zwart fruit, zwarte aarde, gekmakende eleganza.
Marino heeft besloten het biologische certificaat niet meer op het etiket te vermelden. Hij vindt de regels voor biologische wijnbouw en vinificatie te ruim. Hij maakt wijn van biologische druiven en voegt alleen een minimale hoeveelheid sulfiet toe.
Biologisch certificaat: ICEA, staat niet op het etiket...


Alleen in Baarn, ook per fles.
Deze wijn kan ook per fles worden besteld. Bestelt u een losse fles? Deze kan alleen in Baarn worden afgehaald of vanuit Baarn worden verstuurd. Voor verzending kunt u er een verzenddoos inclusief verzendkosten bij bestellen. Meer informatie


9 DGH 2017 (over 2010): "9 DGH 2017 over 2010: "Als we hem dan toch flink uit de broek laten hangen, dan graag wel zo naturel mogelijk. Brunello di Montalcino is een van de sterwijnen uit Toscane met sangiovese in de hoofdrol. Als je de producent niet kent, altijd een gok bij aankoop, want het prijskaartje schept verwachtingen. Die niet altijd waar gemaakt worden. Niet gek dus, dan het kleine broertje van Brunello di M., Rosso di M., bij twijfel vaak de voorkeur geniet. Minder kapitaalvernietigend en potentieel ook van hoog niveau. Daarom wil ik u laten kennismaken met Marino Colleoni. Biologisch wijnboer, die besloten heeft het bio-keurmerk niet meer op zijn etiketten te gebruiken. Vindt die regels te rúím. Colleoni haalt niets weg en voegt niets toe, op een toefje sulfiet na. Geen filtratie ook. Alle smaken en aroma’s blijven behouden. Elegant rood fruit met kleine stalligheid. Verse aardbeien in het doosje. Zuren die de vruchten ophitsen. Tannines die de boel met zachte hand in het gareel houden. Karafferen als u geen haast heeft. Als lid van Vinnatur rekent Colleoni zijn wijnen tot hors catégorie. En nu u Colleoni tot uw kennissen mag rekenen, kunt u met een gerust hart tot aanschaf overgaan."


 


 

Status: Te bestellen

€ 63,00Voeg toe aan
mijn bestelling
Kenmerken
Code 30416
Ook per fles Ja
Biologisch Certificaat In omschakeling naar biologisch
Wijntype Rood
Smaaktype Vol en rijk
Soort Teelt Biologisch
Sulfiet Sulfiet minimaal
Vin Nature Ja
Alcohol percentage > 14%
Herkomst DOCG Brunello di Montalcino
Op dronk Midden 2021- 2026+
Geschikt voor veganisten Ja
Druiven sangiovese
Vinificatie Natuurlijk, 3 jaar op gebruikte vaten zonder sulfiet
Terroir Klei met kalksteen en mergel, noordkant helling Montalcino
Bewaaradvies 5-10 jaar na oogst
Culinaire combinatie Bij rood vlees, paddenstoelen (morilles bv)
Bijzonderheden Vin Nature; druifeigen gist, niet geklaard, niet gefilterd
Alternatieven