Sauvignon de Touraine 2018
Domaine du Pré Baron

Sauvignon de Touraine 2018

Loire

Sinds 1997 de door Jean-Luc Mardon op Domaine du Pré Baron (Oisly) duurzame (Terra Vitis), modern-klassieke sauvignons. 2018 Sauvignon de Touraine is volfris, stuivend, sappig, grassig, grapefruit, kruisbessen.


9- DGH 2018 (over de 2016): "Baron met vorst aan de grond. Vroeg in het seizoen slagje onder nul. Daardoor: geconcentreerder fruit. Uitbundiger zwaaiend en draaiend dan vorig oogstjaar. Voorbeeld-Sauvignon Blanc. Van een kruisbessenkracht waar ze in Noord-Korea jaloers op zouden zijn. In de greep van de grapefruit en sap spattend als een kleuter met ADHD in een opblaaszwembadje."

8,5 DGH 2017 (over de 2015): Zeer karakteristieke Loire-Sauvignon. Kattenpieskracht 14. Als een asiel vol ongecastreerde katers. Wie iets langer ruikt onderscheidt ook het verse zweet uit de oksel van de Coca- Cola Light Break-man. Die is helemaal gezond geworden, wist u dat? Ik maak geen grappen. Hij heeft zelfs een sapboek uitgebracht. Geen cokeboek dus. Blendt zijn sappen met colloïdaal zilver, chaga en hertengewei-extract. Enfin, de Baron gebruikt gelukkig alleen sauvignon blanc. Volrijpe kruisbessen, grapefruit, flinterende zuren en een wit pepertje dat naprikt op de lippen. Is het al eleven thirty?

Status: Te bestellen

€ 9,50Voeg toe aan
mijn bestelling
Kenmerken
Code 02218
Aantal flessen per doos 6
Wijntype Wit
Smaaktype Bloemig/kruidig, met fruit
Soort Teelt Traditioneel
Sulfiet Sulfiet laag
Alcohol percentage 12,6 - 14%
Herkomst AOC Touraine
Op dronk Nu-2020
Geschikt voor veganisten Ja
Druiven sauvignon blanc, 20-25 jaar oude stokken
Vinificatie Langzame vergisting op inox. Geen malo. Opvoeding op fijne lie tot botteling
Terroir Zand op klei
Bewaaradvies 1-3 jaar na oogst
Culinaire combinatie Als aperitief, bij schelp- en schaaldieren, gerookte vis, asperges, witlof en geitenkazen
Bijzonderheden Terra-Vitis
Alternatieven