Domaine Emile et Rose

Caroline en Marcel Gisclard

Zijn romantische naam ontleent het domein aan die van de grootouders van Caroline, eega van huidige propriétaire Marcel Gisclard: Emile en Rose... Tot voor kort heette het zelfs: 1000 Roses...

Sympathieke lui, sympathieke wijnen

Een klein, sinds 1994 (gecertificeerd) biologisch gerund domein schuin boven Béziers. De herkomstbenaming Coteaux du Libron verwijst naar het gelijknamige riviertje, dat de druiven hier voor de welkome uit zee afkomstige verfrissing geeft als deze zomers de hele dag de zon op hun bol hebben gehad.

De (inmiddels deels gede-alcoholiseerde...) wijnen van het grote Domaine La Colombette zetten de Coteaux du Libron wereldwijd op de kaart. Dat het een en ander ook wat bescheidener, authentieker, biologischer kan bewijzen de wijnen van Emile et Rose (voorheen 1000 Roses).... Wijnen vergisten met hun eigen natuurlijke gisten, geen gebruik van enzymen, minimaal gebruik van zwavel. Adviseur is onze oude wijnvriend (oenoloog) Hervé Chabert, die ook (mede)verantwoordelijk is voor het succes van wijnen van Pech Redon (La Clape). Uit het gamma drie wijnen, de even vrolijke als onweerstaanbare rode basiswijn Les 5 Seaux (jawel: grotendeels cinsault....), de unieke witte carignan blanc van 80 jarige stokken. En sinds 2009 ook de lekker volsappige rosé.

De pers over

Aangeraden door oa Nicolaas Klei (Elsevier), Ronald de Groot (Perswijn), Harold Hamersma en de wijnen worden geschonken in sterrenrestaurants als Parkheuvel en de Leest.