Sluiten
Sluiten
Nieuwsbericht

Château de Roquefort verkocht

06 oktober 2022

La Revue du Vin de France oktober 2022

Rebel Raimond de Villeneuve (1962) strijkt de zeilen… Begin september, vlak voor de oogst, heeft hij met pijn in het hart maar opgelucht tegelijk zijn vanaf 1994 eigenhandig geherstructureerde Château de Roquefort (Provence) verkocht. Net als Jean-François Ganevat vorig jaar bracht hij het nieuws middels een lang interview in de Revue du Vin de France (oktober 2022) naar buiten.

Deels zelfde verhaal: geen opvolger straks, enige dochter Anastasia heeft andere interesses, daarbij hebben zijn twee zusters elk 20% van de aandelen van het Château en bijbehorende wijngaarden en landerijen. Hen uitkopen was geen optie, daar had hij juist weer (veel) geld moeten lenen. Nieuwe eigenaren: de (Belgische?) Cédric et Violaine Menet, een stel gelieerd aan de steenrijke familie Mulliez (van Auchan, Leroy Merlin, Decathlon).

Gelukkig blijft Raimond voorlopig verantwoordelijk voor de biodynamisch onderhouden wijngaarden en heeft hij zelf gewoon oogst 2022 gevinifieerd. We kijken nu al uit om eind januari zijn fameuze Côtes de Provence Rosé Corail 2022, sinds 1999 in ons gamma en in het verleden vijf keer (!) op rij tot ‘Rosé van het Jaar’ gekozen bij Proefschrift, te proeven. Wat Raimond na volgend jaar gaat doen? Zijn hart volgen, zich misschien in een Italiaans wijnavontuur storten. We houden u op de hoogte.

Bron: La Revue du Vin de France oktober 2022

Lees hier het hele artikel in het Frans.