Bardolino Chiaretto 2018
Monte dei Roari

Bardolino Chiaretto 2018

Veneto

De ongefilterde Bardolino Chiaretto uit goudmijn Monte dei Roari is er een om altijd in de koelkast te hebben: sappig, vrolijk, energiek, lessend licht, 2019 komt in juni, nu nog 2018, en in de aanbieding ook! 


Hubrecht Duijker, maart 2020: Frisse bessen en frisse kersen, ziedaar waar deze bleek oranje wijn op trakteert. Een rosé die net zo vrolijk is als zijn oranje etiket. De biodynamisch geteelde druiven, drie regionale rassen (de helft corvina plus rondinella en 10 procent molina) werden geplukt binnen het gebied Bardolino dat genoemd is naar een vakantiedorp aan het Lago di Garda. Voorts gistte de wijn in amfora’s, en werd niet gefilterd. Monte dei Roari, het desbetreffende domein, omvat een betrekkelijk bescheiden 10 hectare en wordt geleid door Alessia Bertaiola en haar man Stefano.


Langereis&Salvatore in De Smaak van Italie over 2017: "Terrazzo: Op amfora gevoede, ongefilterde, bijna sulfietvrije Bardolino Chiaretto. Het gejubel begint al op het etiket. En het bio-trio corvina, rondinella en molinara juicht mee. Bessengeklets, krakende kers, jolige kruidigheid. Denk licht wapperende luxaflexjes vanwege een opbollend briesje vanaf het aangrenzende Gardameer. Terrashit. Schenkt u maar"


Winnaar Winelife juni 2017 (over de 2016): ‘Vol fris fruit en een aangenaam grapefruitbittertje. Ik krijg trek in vitello tonato. Van het etiket alleen word je al vrolijk en gelukkig stelt de smaak niet teleur. Speelse spring in ’t veld met weinig sulfiet. Schenk nog maar eens in.'


8,5 DGH 2018 (over de 2016): "Het gejubel begint al op de fles. En het bio-trio corvina, rondinella en molinara juicht mee. Bessengeklets, kers-best, lichte kruidigheid, licht wapperende luxaflexjes vanwege een opbollend briesje vanaf het aangrenzende Gardameer. Schenkt u maar."

Status: Te bestellen

Van € 9,25 Voor € 8,50Voeg toe aan
mijn bestelling
Kenmerken
Code 20918
Aantal flessen per doos 6
Biologisch Certificaat ICEA
Wijntype Rosé
Smaaktype Elegant, op het fruit
Soort Teelt Biologisch-Dynamisch
Sulfiet Vin Nature
Vin Nature Ja
Alcohol percentage < 12,6%
Herkomst Veneto
Op dronk Nu-eind 2020
Geschikt voor veganisten Ja
Druiven Corvina, rondinella en corvinone
Vinificatie op amfora opgevoed, ongefilterd, nauwelijk sulfiet
Terroir Morenische bodem, met kalkhoudende klei in de toplaag
Bewaaradvies tot 2 jaar na de oogst
Bijzonderheden 100% natuurlijk, biodynamisch lid van renaissance
Alternatieven