Wijn kopen bij Vinoblesse

Kelder Vincent Dauvissat (Chablis)

De wijnen van Vincent Dauvissat (Chablis): al meer dan dertig jaar in het assortiment.

Vinoblesse (1986) is een zogenaamd ‘gesloten huis’, zeg maar een postorderbedrijf voor wijnen, een winkel hebben wij niet. Tweemaal per jaar versturen we de 32 pagina’s dikke ’Nieuwe Wijngids’ met een aanbod van zo’n 150 kleinschalig en zo natuurlijk mogelijk geproduceerde wijnen –de meeste   biologisch of biodynamisch gecertificeerd- ter intekening. Een groot aantal is het hele jaar door te bestellen. Bestelde wijnen worden op een van tevoren afgesproken dag door onze vervoerder geleverd. Bezorging is gratis vanaf 36 flessen. U kunt ook de wijnen in de opslag te Tilburg of bij het kantoor in Baarn afhalen. Daar hebben wij tevens wat voorraad om ‘boodschappen’ te doen.

Inkoop is al 28 jaar onze sterkste kant, dat wordt gewaardeerd. Eigenaren Marc Collard en Tjitske Brouwer waren ‘Wijnkopers van het jaar’ bij Hubrecht Duijker; 'Wijnhandel van het jaar' (2006, Perswijn); staan in ‘top-10 van Nederland’ volgens wijnschrijver Gert Crum; net als bij Nicolaas Klei (Elsevier, november 2008): Vinoblesse importeert pure wijn, wijn gemaakt van druiven. Ongeacht de herkomst. Louter de kwaliteit telt.” Onno Kleyn schrijft (de Volkskrant, november 2012): ''Stralend voorbeeld van de grotere kleine importeur van biologische kwaliteitswijn. Ik kan deze rubriek wel wéken vullen met hun aanraders''.

Wij importeren uitsluitend wijnen van individuele boeren en één kleinschalige coöperatie uit ‘klassiek Europa’. Met sommige leveranciers werken wij al meer dan 25 jaar, dat zegt wel wat. Net als het feit dat we ook nog  klanten van het eerste uur hebben. 

Marc Collard maakt sinds 1988 deel uit van het roemruchte proefpanel van het tijdschrift Perswijn, Tjitske Brouwer is in het bezit van de hoogst haalbare titel op wijngebied in Nederland: Magister Vini. Voorts is zij docente aan Het Wijninstituut en de Vinologenopleiding. In 2010 ontving Tjitske uit handen van de Franse ambassadeur de prestigieuze onderscheiding Mérite Agricole. 

Tot onze klantenkring behoren naast particuliere wijnliefhebbers, ook bedrijven zoals de ING-bank en ABN/AMRO,  andere importeurs, wijnspeciaalzaken, natuurvoedingswinkels en sterrenrestaurants als de Leest, de Librije, de Bokkedoorns, Librije’s Zusje en Cordial. 

Volgens onderzoek (2011) van Graydon, het netwerk met zakelijke en financiële informatie over álle bedrijven in Nederland, behoort Vinoblesse tot de 3% meest gezonde bedrijven in Nederland. Triple-A dus. Vinoblesse is lid van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren.

Meer informatie over bestellen via de website.