Vermentino di Gallura Superiore 2018
Jankara

Vermentino di Gallura Superiore 2018

We proefden hem al net uitgegist begin november ter plekke. Is minder heftig dan 2017. Wat slanker (minder alcohol), met rijpe perzik, amandel, sinaasappel. Vurig, volrond en zilt in de finale. 5 grappoli in Bibenda 2020! Ook soms bij *** De Librije per glas.... Gaat na 2-4 jaar rijpen richting mooie riesling. Nu als kassakoopje in afwachting oogst 2019


Bij Doctor Wine van journalist Daniele Cemilli met 95/100pt de beste vermentino 2018.


8,5 DGH 2019 (over de 2016): Dit jaar weer een sappige vermentino met snoepturbo rn minerale zuurinjectie.


(Over jaargang 2014:)
In gids I Vini Buoni d'Italia, juli 2015 is deze bekroond met La Corona, te vergelijken met tre bicchieri in Gambero Rosso.... zie gids
Rapportcijfer DGH 2016 9 (voor de 2014): Prachtige bianco met inhoud: abrikoos, perzik, mandarijn, sinaasappelzest, een wat ongeremde kruidigheid en een felle citrussensatie.
ILFW: "Deze superieure wijn is kruidig met mooie aroma’s van rijp wit fruit (perzik), sinaasappel en een tikje amandel en ziltigheid. Hij voelt zacht en rond aan in de mond, maar heeft tegelijkertijd prachtzuren. Heel zuiver. Een Vermentino die zijn klasse overstijgt. Bij Linguine met kalkoen en tomaat of orechiette met bloemkool en ansjovis."


 



Status: Te bestellen

Van € 14,95 Voor € 12,50



Voeg toe aan
mijn bestelling
Kenmerken
Code 48818
Aantal flessen per doos 6
last vinute Ja
Biologisch Certificaat Geen certificaat
Wijntype Wit
Smaaktype Droog en krachtig
Soort Teelt Traditioneel
Sulfiet Sulfiet middel
Alcohol percentage 12,6 - 14%
Herkomst DOCG Superiore Vermentino di Gallura
Op dronk Nu-2022
Druiven vermentinu 100%
Vinificatie handpluk, vergisting op lage temperatuur, 6 maanden op RVS voor botteling
Terroir graniet, wijngaarden op 300 m, 20km van zee
Bewaaradvies 2-5 jaar na oogst
Culinaire combinatie oesters, zwaardvis,gevogelte, wit vlees, zwezerik
Bijzonderheden rijzende ster, hoge scores in Italiaanse wijngidsen
Alternatieven