Umbria Rosso Terre di Giano 2018
Azienda Agragria Moretti Omero

Umbria Rosso Terre di Giano 2018

Umbria

Is een zachte, fruitrijke rosso voor alledag. Half ciliegiolo (denk aan pinot noir), half sangiovese. Geen hout, monter, kruidig.
Heerlijk de frisse zuren met al dat zwoele fruit.


Bij 60 beste wijnen 2019 van Nicolaas Klei in Elsevier: Geurt als een heel fijne fruitige landwijnchianti zonder poespas, maar mét een trots karakter. Druiven zijn chiantidruif sangiovese en zijn vader ciliegiolo, een onterecht onbekende druif.

ILFW: een geschikte partner voor de eerlijke aardse keuken, zoals pasta met ragù, met tomatensaus en wodka of met bolognesesaus, maar eveneens een côte de boeuf met peperjus. Ook bij charcuterie, luchtgedroogde worst, verse kaas, kippengehaktballen, stoemp en speksaus of bij paddestoelen doet de wijn het bijzonder goedlees verder.


Perswijn, november 2017 (over de 2015): rood fruit, vuursteen, kruidig. Zoet fruitige aanzet, rond, heel toegankelijk.


8,5 DGH 2018 (over de 2015): "Lees ook even de liefdessoap tussen Vinoblesse en Moretti in deze DGH bij hun Montefalco Rosso. Dan weet u hoe een koe een haas vangt. Het was deze wijn die de importeur aanvankelijk op het spoor van de Moretti's zette. Een aardbeienbom. Opgevoed op rvs, zo vol met dik, rijk, warmbloedig rood fruit dat het bijna een ripasso lijkt."


8,5 DGH 2019 (over de 2016): De 2016 moet het zonder merlot doen. Heeft een macrobiotische aura om zich heen hangen, pittenkussens, gezond vers wijnmakerszweet. Maar is gek genoeg, net zo - ontzettend- lekker als altijd.

Status: Te bestellen

€ 10,50



Voeg toe aan
mijn bestelling
Kenmerken
Code 39018
Aantal flessen per doos 6
Biologisch Certificaat ICEA
Wijntype Rood
Smaaktype Vol en rijk
Soort Teelt Biologisch
Sulfiet Sulfiet laag
Alcohol percentage 12,6 - 14%
Herkomst Terre di Giano IGT
Op dronk Nu-2022
Geschikt voor veganisten Ja
Druiven 40% Ciliegiolo, 60% Sangiovese
Vinificatie Vinificatie en opvoeding op roestvrijstaal, twee maanden lagering op Franse tonneaux.
Terroir klei
Bewaaradvies Tot 5 jaar na oogst
Culinaire combinatie Gnocchi, minestrone, jonge kaas, worstsoorten, pasta met vleessaus
Alternatieven