Sauvignon de Touraine 2019
Domaine du Pré Baron

Sauvignon de Touraine 2019

Loire

Sinds 1997 voeren we de door Jean-Luc Mardon op Domaine du Pré Baron (Oisly) duurzame (Terra Vitis), modern-klassieke sauvignons. Zijn 2019 Sauvignon de Touraine is weer mooi volfris, stuivend, sappig, grassig, grapefruit, kruisbessen. Ongecompliceerd apéro en lekker bij allerlei groentegerechten, geitenkaas....


Hubrecht Duijker in zijn maandmagazine (over de 2018): In zijn soort is het een voorbeeldige wijn, de Domaine Pré Baron 2018, een Sauvignon Blanc uit Touraine. Hij biedt gewoon alles wat een goede Sauvignon Blanc moet hebben: een opwekkende frisheid, buxus, groene kruiden en prettig wat fruit, dit alles in een sappige, behoorlijk gevulde, zuivere smaak. Geen wonder dat de wijn zowel binnen als buiten Frankrijk met goud werd bekroond. Zijn maker is Jean-Luc Mardon die in de Loire-streek 45 hectare bezit en die via de ‘verstandige’ Terra Vitis methode zijn druiven teelt.


9- DGH 2018 (over de 2016): "Baron met vorst aan de grond. Vroeg in het seizoen slagje onder nul. Daardoor: geconcentreerder fruit. Uitbundiger zwaaiend en draaiend dan vorig oogstjaar. Voorbeeld-Sauvignon Blanc. Van een kruisbessenkracht waar ze in Noord-Korea jaloers op zouden zijn. In de greep van de grapefruit en sap spattend als een kleuter met ADHD in een opblaaszwembadje."

8,5 DGH 2017 (over de 2015): Zeer karakteristieke Loire-Sauvignon. Kattenpieskracht 14. Als een asiel vol ongecastreerde katers. Wie iets langer ruikt onderscheidt ook het verse zweet uit de oksel van de Coca- Cola Light Break-man. Die is helemaal gezond geworden, wist u dat? Ik maak geen grappen. Hij heeft zelfs een sapboek uitgebracht. Geen cokeboek dus. Blendt zijn sappen met colloïdaal zilver, chaga en hertengewei-extract. Enfin, de Baron gebruikt gelukkig alleen sauvignon blanc. Volrijpe kruisbessen, grapefruit, flinterende zuren en een wit pepertje dat naprikt op de lippen. Is het al eleven thirty?

Status: Te bestellen

€ 9,50Voeg toe aan
mijn bestelling
Kenmerken
Code 02219
Aantal flessen per doos 6
Wijntype Wit
Smaaktype Bloemig/kruidig, met fruit
Soort Teelt Duurzaam
Duurzaamheids Certificaat Terra Vitis
Sulfiet Sulfiet laag
Alcohol percentage 12,6 - 14%
Herkomst AOC Touraine
Op dronk Nu- 2022
Geschikt voor veganisten Ja
Druiven sauvignon blanc, 20-25 jaar oude stokken
Vinificatie Langzame vergisting op inox. Geen malo. Opvoeding op fijne lie tot botteling
Terroir Zand op klei (Oisly)
Bewaaradvies 1-3 jaar na oogst
Culinaire combinatie Als aperitief, bij schelp- en schaaldieren, gerookte vis, asperges, witlof en geitenkazen
Bijzonderheden Terra-Vitis
Alternatieven