Saumur Rouge Bagatelle Cabernet Franc 2020
Manoir de la Tete Rouge

Saumur Rouge Bagatelle Cabernet Franc 2020

Loire

De afgelopen jaren naarstig gezocht naar versterking van de rode Loire-brigade, veel goeds geproefd, maar elke keer weer: net niet écht onze smaak. Geduld en zoeken nu beloond met de biodynamische (Biodyvin) wijnen van Manoir de la Tête Rouge in (cru) Puy Notre Dame. Eigenaar (sinds 1995) Guillaume Reynouard maakt op dit 17e-eeuwse domein op de top van dorp Puy Notre-Dame wijnen naar ons hart: oprecht, zonder toevoegingen (behalve iets sulfiet bij bottelen) of fratsen, maar niet in laissez-faire stijl vervallend. Biodiversiteit, respect voor de natuur en authenticiteit van de aldus verkregen wijnen staan bij Guillaume voorop. Bodem van klei met flink veel kalk, wat de wijnen een fijne, vitale verticaliteit geeft, ook nu met de alsmaar warmere zomers.


Deze Saumur Bagatelle 2020 is le grand charmeur: Zwierig fris fruit (aardbei framboos o.a.), energiek, oprecht, sappig en soepel, wat ceder en cèpes (eekhoorntjesbrood) in finale met zachte tannines, geen hout en montere zuren: pretentieloos lekker…


DGH 2021 9 pt, sterwijn: Koel rood fruit, gebrande paprika, donkere bosbesjes uit een roestvrij stalen behuizing. Lachebekkie. En jij ook: als je de prijs ziet.

Status: Te bestellen

€ 12,95



Voeg toe aan
mijn bestelling
Kenmerken
Code 50020
Aantal flessen per doos 6
Biologisch Certificaat Ecocert
Biodynamisch certificaat Biodyvin en Renaissance des Appellations
Wijntype Rood
Smaaktype Elegant, op het fruit
Soort Teelt Biologisch-Dynamisch
Sulfiet Sulfiet minimaal
Vin Nature Ja
Alcohol percentage 12,6 - 14%
Herkomst AOC Saumur
Op dronk Nu-2024
Geschikt voor veganisten Ja
Druiven cabernet franc
Vinificatie Cuvaison van 3 weken.
Terroir Kalkhoudende klei, van zes percelen: 30% jurassique, 60% argilo calcaire du Turonien en 10% limon graveleux
Bewaaradvies 2-4 jaar na oogst
Culinaire combinatie Brandade de morue, gevogelte, bloedworst met appeltjes, geitenkaas, vin de copains.
Bijzonderheden Biodynamisch, vin naturel, druifeigen gist, niet gefilterd of geklaard. 25 à 30 mg/l SO2 bij botteling
Alternatieven