Vitello Tonnato
Vlees
Ingrediënten:
700g kalfsvlees (haas of schenkel)
5 dl droge witte wijn
peper en zout
2 laurierbladeren
2 stengels bleekselderij
1 teen knoflook
2 eierdooiers
2 dl olijfolie extra vergine
sap van 1 citroen
200g tonijn in olie
2 ansjovisfilets, fijngehakt
2 el kappertjes
paprikapoeder ter garnering
Recept:
Braad het vlees op hoog vuur aan. Blus af met witte wijn en breng op smaak met peper & zout. Voeg laurierbladeren, selderij en knoflook toe en stoof het vlees op matig vuur in ca. 50 minuten gaar. Laat het daarna afkoelen.
Roer eierdooiers, olijfolie en citroensap tot een mayonaise en schenk die samen met de tonijn, ansjovis en de kappertjes door een zeef. Snijd het koude vlees in dunne plakken met de mayonaise en laat ze 2-3 uur op een koele plaats rusten. Strooi er kappertjes en paprikapoeder over voor het serveren.
Lekker met:
Lekker met een Gavi of een Lazio.