Tian d’épinards

Groenten

Ingrediënten:
1 kg (wilde) spinazie  
2 eetlepels (rijste-)meel  
2 teentjes knoflook  
peterselie  
zout en peper  
3 eetlepels olijfolie  
½ glas melk  
paneermeel  

Recept:
Was de spinazie, druk het vocht er zoveel mogelijk uit en hak de blaadjes klein.  
Doe dit in een grote kom, samen met het meel, knoflook (uit de pers), peterselie, zout, peper, melk en olijfolie. Meng goed door elkaar.  
Doe het mengsel in een ovenschaal (als je het in de oven doet) of in een dikke Creuset (voor op het gasfornuis). Laat zeer langzaam gaar worden. 2 à 3 uur een een niet te warme oven (bestrooi met paneermeel) of 2 uur op een plaatje op het gasfornuis.  
Eet er een kruidenomelet met basilicum, peterselie en parmezaanse kaas bij.  

Lekker met:
Lekker met een wat boersige, kruidige (niet te fruitige) chardonnay (bijv. van Germain). Of een eenvoudige, kruidige pinot noir (bijv. van Vigot).