Thaise groentencurry met lemongras rijst
Rijst en granen
Ingrediënten:
Voor 4 personen
2 tl plant. olie
400 ml kokosmelk
300 ml groentebouillon
225 g nieuwe aardappelen, gehalveerd of partjes
130 g babymaïs
1 tl bruine suiker
185 g broccoli roosjes
1 rode peper, zonder zaadjes in lengte gesneden
115 g verse spinazie
2 el verse koriander
Voor de currypasta;
1 rode chili, zonder zaadjes en gehakt
3 groene chili's zonder zaadjes en gehakt
1 lemongras stengel, binnenste fijngehakt
2 sjalotjes, fijngehakt
limoenrasp van 1 limoen
2 knoflooktenen, fijngehakt
1 tl gemalen koriander
1/2 tl gemalen komijn
1 cm galangal (laos), fijngehakt
2 el gehakte verse koriander
Voor de rijst:
225 g jasmijnrijst
1 lemongrasstengel
6 kardamompeulen, gekneusd
Recept:
Maak de currypasta. Doe alle ingrediënten in een foodcompressor of blender en meng tot een grove pasta.
Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de specerijen kort (1 à 2 minuten), blijf roeren.
Voeg de kokosmelk en de bouillon toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en doe de aardappelen erbij en stoof dit voor 15 minuten.
Voeg vervolgens de babymaïs toe en breng op smaak. Laat dit 2 minuten pruttelen. Doe de broccoli, bruine suiker en rode peper erbij en laat dit koken voor 2 minuten tot de groenten beetgaar zijn. Roer er de spinazie door en de helft van de verse koriander. Kook voor 2 minuten.
Maak ondertussen de rijst klaar.
Doe de rijst met de lemongras en de kardamom in een pan. Doe er 475 ml water bij en breng aan de kook.
Zet het vuur vervolgens laag en doe een deksel op de pan. Kook 10 - 15 minuten. Maak de rijst los met een vork.
Haal de specerijen uit de rijst en serveer de rijst met de curry. strooi er de rest van de verse koriander over.
Bron:
Vegetarian & Wholefoods Bible