Soufflé au marc de gewurztraminer

Desserts

Ingrediënten:
6 eigelen  
1 glas gewurztraminer of muscat  
230 g suiker  
1dl marc de gewurztraminer of muscat  
1/2 l slagroom  
3 eiwitten  
cacao als garnering  

Recept:
Klop de slagroom half op. Klop de eiwitten met 80 gram suiker stijf. Klop au bain marie de eigelen met de wijn en 150 gram suiker tot het gaar is (het moet als een lint van de garde lopen). Haal de pan van het vuur en klop tot het helemaal koud geworden is (eventueel op ijs).  
Schep eerst de slagroom en dan de eiwitten erdoor. Op het laatst de marc erdoor scheppen, je hebt kans dat deze naar beneden zakt. Maak om een kleine ronde vorm een kraag, zodat het mengsel erboven uitkomt maar door het papier tegengehouden wordt. Laat 3 uur in de vriezer opstijven. Serveren en met cacao bestrooien.  

Lekker met:
Eigenlijk kun je hier het best een eau de vie bijdrinken.