Salade van Sabodet, saus van Beaujolais en bospaddenstoelen

Wild & gevogelte

Ingrediënten:
Voor 7 à 8 personen 
 
Bereiding : 75 minuten  
Kooktijd: 75 minuten  
 
1 sabodet(*) van 800 g (of andere varkenssaucijs)  
1 fles Beaujolais (2 el p.p.)  
hazelnotenolie en olijfolie (1/2 el p.p.)  
salademix (eikenbladsla, frisé, mesclun,..)  
boter  
800 g bospaddenstoelen (hoorn-des-overvloeds, cantharellen)  
1 sjalotje  
peterselie  
peper en zout  
balsamicoazijn (1/2 el p.p.)  
200 g dadi  
 
* = Sabodet : lokale specialiteit – Worst gemaakt van gemalen varkenskopvlees.

Recept:
Kook de worst in een 1/2 liter Beaujolais met een bouquet garni gedurende 75 minuten. Dresseer de salade met de hazelnootolie. Was en bak de bospaddenstoelen in boter voeg aan het einde een klein beetje hazelnootolie, het versnipperde sjalotje, de gehakte peterselie, zout en peper.  
 
Doe de salade in het midden van het bord, snijd een aantal plakken worst en doe deze rondom het bord samen met de gebakken bospaddestoelen. Maak een saus van de balsamicoazijn (1/4 eetlepel), olijfolie (1/4 eetlepel) en de Beaujolais (2 eetlepels).

Bron:
Beaujolais-wijnen.nl, klik hier voor de website.