Salade met kip en yoghurtsaus

Salades

Ingrediënten:
Voor 6 personen:  
 
20 kleine worteltjes  
2 courgettes  
1 krop krulandijvie  
1 bosje radijs  
vlees van ¼ kip  
basilicum  
tuinkruiden  
1 rijpe avocado  
1 potje Griekse yoghurt  
melk  
zout  
peper  

Recept:
Meng in een slakom de geschrapte worteltjes, de in plakjes gesneden radijs, de in dunne plakjes gesneden courgettes, de kleingemaakte krulandijvie, een handvol tuinkruiden, enkele blaadjes basilicum en het in kleine stukjes gesneden kippenvlees.  
Prak het vruchtvlees van de helft van de avocado, vermeng het met 50 g melk, het potje yoghurt, zout en peper. Meng de dressing en de salade vlak voor het opdienen.  

Bron:
La Cuciana Italiana, mei 2005

Lekker met:
Domaine d'Antugnac rosé of wit