Salade met kip en yoghurtsaus
Salades
Ingrediënten:
Voor 6 personen:
20 kleine worteltjes
2 courgettes
1 krop krulandijvie
1 bosje radijs
vlees van ¼ kip
basilicum
tuinkruiden
1 rijpe avocado
1 potje Griekse yoghurt
melk
zout
peper
Recept:
Meng in een slakom de geschrapte worteltjes, de in plakjes gesneden radijs, de in dunne plakjes gesneden courgettes, de kleingemaakte krulandijvie, een handvol tuinkruiden, enkele blaadjes basilicum en het in kleine stukjes gesneden kippenvlees.
Prak het vruchtvlees van de helft van de avocado, vermeng het met 50 g melk, het potje yoghurt, zout en peper. Meng de dressing en de salade vlak voor het opdienen.
Bron:
La Cuciana Italiana, mei 2005
Lekker met:
Domaine d'Antugnac rosé of wit