Romige Venkel-Preisoep
Soepen
Ingrediënten:
Voor 8 personen
2 el olijfolie
200 g prei kleingesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
750 g venkelknollen, bijgesneden en gehakt
100 g gehakte bleekselderij
250 g bloemige aardappel, geschild en in blokjes
1 ¼ l bouillon
zout & versgemalen peper
1 tl verse tijm
2 el gehakte verse bladpeterselie
verse croutons, ter garnering.
Recept:
Croutons:
Neem vijf sneden witbrood en verwijder de korsten. Snijd het brood in kleine blokjes, en leg ze in één laag op een bakplaat. Zet de bakplaat 10 tot 15 minuten in een op 200 graden Celsius voorverwarmde oven, of tot de croutons goudbruin zijn.
Soep:
Verhit de olie in een grote, zware pan. Doe er de prei, knoflook, venkel en bleekselderij in en fruit die 10 minuten, of tot de groenten bijtgaar zijn. Voeg de aardappel, bouillon, wat zout en peper en de tijm toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 20 tot 25 minuten sudderen, of tot de groenten volledig gaar zijn. Pureer de soep in een blender of keukenmachine. Schep de soep in soepborden en garneer met gehakte peterselie en croutons.