Ravioli met kruiden

Pasta

Ingrediënten:
Voldoende voor 4-6 personen  
400 g ricotta  
1 eidooier  
2 flinke handen vol geraspte Parmezaanse kaas  
2 handen vol pijnboompitten, geroosterd en geplet  
3 flinke handen vol gemengde kruiden (groene en rode basilicum, peterselie), grof gehakt  
zout en zwarte peper uit de molen  
een snufje nootmuskaat  
1 x recept voor verse pasta (1 ei op 100 g meel)  
goede olijfolie  

Recept:
Klop met een vork de ricotta, de eidooier en het grootste deel van de Parmezaanse kaas door elkaar tot het mengsel luchtig en romig is. Roer de pijnboompitten en de kruiden erdoor en breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Vul de ravioli met een theelepel vulling en kook ze 3-4 minuten in gezouten kokend water. Serveer ze besprenkeld met olijfolie en de rest van de Parmezaanse kaas.

Lekker met:
De zuivelsmaak van de ricotta past goed bij een Chardonnay. Het gerecht is vrij rijk (door de eidooier, ricotta en pijnboompitten) Daarom koos ik voor een ronde Chardonnay, met voldoende zuren. De kruidigheid van de Collio Chardonnay van Colle Duga en Bourgogne blanc van Henri Germain gaan naadloos over in de basilicum en peterselie.