Quiche met aubergine en Comté

Amuses & kleine gerechten

Ingrediënten:
Voor 4 personen 
3 aubergines  
200 g fromage blanc of cottage cheese  
2 eieren  
150 g Comté kaas, geraspt  
nootmuskaat, zout en peper  
 
Voor het deeg:
250 g bloem  
125 g boter  
water  
zout  
 

Recept:
Verwarm de oven voor op 180 graden.  
Maak een deeg en laat dit rusten in de koelkast.  
Bekleed vervolgens een platte ovenschaal met het deeg.  
Was en droog de aubergines.  
Doe ze vervolgens in de voorverwarmde oven en bak ze met een beetje olijfolie voor ongeveer een half uur en draai ze een keer om halverwege de kooktijd.  
Laat ze afkoelen en halveer ze.  
Haal het vruchtvlees eruit en hak dit grof.  
Meng dit met het ei, de fromage blanc (cottage cheese) nootmuskaat, zout en peper.  
Doe het mengsel in de met het deeg beklede schaal en bedek dit met de geraspte Comté kaas.  
Bak de quiche in de oven voor 30 minuten.