Polenta pan-pizza met rode uien, knoflook paddestoelen en mozarella

Groenten

Ingrediënten:
voor 2 personen  
 
2 el olijfolie  
1 grote rode ui, in ringen gesneden  
3 knoflooktenen, gekneusd  
115 g kastanjechampignons, gesneden  
1 tl gedroogde oregano  
115 g mozarella, verkruimeld  
1 el pijnboompitten  
 
Voor de pizzabodem:  
50 g bloem, gezeefd  
1/2 tl zout  
115 g fijne polenta  
1 tl bakpoeder  
1 ei, losgeklopt  
150 ml melk  
25 g vers geraspte parmezaan  
1/2 tl gedroogde chilivlokken  
1 el olijfolie  
 

Recept:
Voor de topping van de pizza, verhit de helft van de olie in een pan, voeg de ui ringen toe en bak dit 10 minuten op een middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Haal de ui uit de pan en zet apart.  
 
Voeg de rest van de olie in de pan en bak de knoflook voor 1 minuut tot ze lichtgekleurd zijn.  
Voeg vervolgens de gesneden champignons toe met de oregano en bak dit 5 minuten.  
 
Voor de pizza-bodem, meng de bloem, zout, polenta en bakpoeder door elkaar in een kom.  
Maak een kuiltje in het midden en doe hier het losgeklopt ei in. Vervolgens de melk erbij en roer goed met een vork tot een dik beslag. Voeg de parmezaan en chilivlokken toe.  
 
Verhit de olijfolie in een zware koekenpan tot de pan zeer heet is.  
Lepel het beslag in de pan en verspreid dit geleidelijk uit. Bak dit op een middelhoog vuur voor ongeveer 3 minuten.  
Haal de pan van het vuur en haal een mes langs de kant rondom de pizza.  
 
Plaats een bord op de pan en keer de pizza om op het bord. Laat de Pizza opnieuw in de pan glijden en bak de ongebakken kant voor ongeveer 2 minuten goudbruin.  
 
Verhit de overgrill. Verspreid de uien over de pizza-bodem en lepel hier overheen het champignonmengsel.  
Verdeel de mozarella over de pizza en zet de pizza onder de grill tot de mozarella is gesmolten.  
Strooi vervolgens de pijnboompitten over de pizza en zet terug onder de grill tot deze goudbruin zijn.  
Serveer de pizza in punten.