Pasticcio di polenta gratinato
Pasta
Ingrediënten:
6 stuks eekhoorntjesbrood
6 dl melk (of bouillon)
120 g maïsmeel
50 g boter (facultatief, olijfolie kan ook)
2 sjalotten
knoflook
geraspte parmezaanse kaas
salie
mint
peterselie
zout en peper
Recept:
Breng de melk aan de kook, strooi het maïsmeel erin, houd de aangegeven kooktijd op het pak maïsmeel aan.
Snijd ondertussen de paddestoelen in reepjes, bak ze op hoog vuur aan in boter of olijfolie, voeg de gehakte sjalot, knoflook, salie, mint, zout en peper toe.
Bekleed een ovenschaal met vetvrij papier. Schep de polenta (warm) hierin. Daarop het paddestoelenmengsel. Bestrooi met parmezaanse kaas, peterselie en eventueel hier en daar een klontje boter. Gratineer onder de grill.
Lekker met:
Machtig, maar heerlijk. In kleine blokjes ook als antipasto of voor het apéro geschikt. Drink er een rode pic saint loup (zonder houtopvoeding) bij. Of een oude witte Bourgogne van Henri Germain.