Paprika's met Quinoa

Ingrediënten:
4 zo groot mogelijke paprika’s  
voor de saus:  
1 el meel  
1 el gehakte peterselie  
zout en peper  
paprikapoeder  
1 teentje gehakte knoflook  
1/ 4 l bouillon  
1 laurierblad  
1 el tomatenpuree  
scheutje olie  
 
voor de vulling: 1 kop gekookte quinoa, 100 gr. Gehakte cashewnoten, peterselie, 1 grote gesnipperde uit, 1 teentje knoflook, ½ kopje paneermeel, 1 ei, zout en peper.  

Recept:
De paprika’s halveren, ontdoen van zaad en zaadlijsten. De ingrediënten voor de vulling mengen en de paprika’s ermee vullen. Op een schaal leggen en even (10 minuten) in een gloeiend hete oven zetten. (200 graden). Maak ondertussen de saus. Zet het geperste teentje knoflook aan, doe er vrij snel de peterselie bij zodat de knoflook niet verbrandt. Strooi het meel hierover. Voeg de bouillon en de tomatenpuree toe. Goed roeren. Giet deze saus in de ovenschaal bij de paprika’s. Laat 20 minuten bakken in de oven. ‘bedruip’ de paprika’s zo nu en dan met de saus. Het mag niet droog worden. Als er te weinig saus overblijft, voeg dan nog wat bouillon toe.

Bron:
Chili: Pimientos rellenos

Lekker met:
Natuurlijk koos ik in eerste instantie voor een rosé die er prima bij paste. Vorige week las ik in de Guide Hachette dat Brouilly zo goed met tomaat gaat. Dus voor de zekerheid ook een 2003 Fleurie les Garants ontkurkt (we hadden helaas even geen Brouilly in de kelder). En waarempel: Gamay met tomaat gaat erg goed!