Paddestoelensaus

Pasta

Ingrediënten:
300 g paddestoelen: cantharellen of eekhoorntjesboord, shi-take of champignons*.  
2 teentjes knoflook  
2-3 el gehakte peterselie  
kopje groentebouillon  
slagroom  
olijfolie  
mespuntje nootmuskaat  
zout en peper  
pasta

* Een combinatie kan ook, maar zorg dat er geen enkele paddestoel domineert. Bv. Cantharellen, champignons en trompettes de morts. Of eekhoorntjesbrood, shi-take en champignons.  

Recept:
Maak de paddestoelen schoon en snijdt ze in plakken. Hak de knoflook fijn. Maak de peterselie schoon en hak fijn. Maak wat bouillon.  
 
Zet een pan met dikke bodem op het vuur, doe er een scheutje olijfolie in, zet de knoflook aan zonder hem bruin te laten kleuren. Doe de peterselie erbij, schep een halve minuut om (zo raakt de peterselie die heftige groene smaak kwijt) doe de paddestoelen erbij, en roerbak ze tot ze hun vocht beginnen te verliezen. Doe er wat peper en nootmuskaat bij, dan een scheut bouillon en laat sudderen. Ik laat ze (afhankelijk van de hoeveelheid) 15 tot 20 minuten sudderen in een klein laagje bouillon (minder dan een 1/2 cm, zo nu en dan moet je nog wat bouillon toevoegen). Doe er vlak voor het opdienen wat room door. Schep de gekookte pasta door de saus. Laat een minuutje staan. Serveer eventueel met wat parmezaanse kaas.  
 
De saus is ook lekker bij gegrilde polenta, (basmati-)rijst.