Langzaam gegaarde lamsmuis met bieslookpuree

Vlees

Ingrediënten:
Voor 4 personen:  
 
4 stukken lamsmuis  
15 cl water  
Gebonden kalfsjus  
100 g wortels  
50 g uien  
50 g prei  
50 g meiknol  
5 cl wittewijn  
peper en zout  
tijm  
laurier  
provençaalse kruiden  
500 g aardappelpuree  
100 g boter  
20 cl slagroom  
bieslook  
peper en zout  

Recept:
Bereiding  
 
Schil en snijd de groenten. Voor de prei : dobbelsteentjes 2mm (Brunoise). Doe het water en de kalfsjus (poeder) in een pannetje. Roer en breng het aan de kook. Doe de lamsmuis in een schaal in een voorverwarmde oven op 220°. Laat het vlees kleuren en draai het regelmatig om. Haal het vlees uit de oven, voeg er de brunoise van groenten aan toe, de witte wijn en de kalfsjus.  
 
Voeg water tot dat het vlees bedekt is. Voeg peper, zout en de provençaalse kruiden toe.  
 
Zet de schaal terug in de oven op 180°. Draai regelmatig het vlees. Zorg ervoor dat de saus niet teveel inkookt, doe er anders wat water bij.  
 
Na 90 minuten de schaal bekken met aluminiumfolie en de temperatuur verlagen.  
 
Bereid ondertussen de puree:  
Schil de aardappels en kook ze in gezouten water. Zodra ze gaar zijn pureren. Voeg de boter en room toe. Snijd de bieslook en voeg toe aan de puree.  
 
Na 4 uur:  
Het vlees is klaar wanneer het loslaat van het bot. Zorg dat de saus de juiste consistentie heeft.  
 
Serveren:  
Warm de puree op  
Maak quenellen van de puree  
Zet het lamsvlees op het midden van het bord  
Schenk de jus over het vlees

Bron:
Beaujolais-wijnen.nl, klik hier voor de website.