Kokkels met zeewier en pasta

Vis, schaal- & schelpdieren

Voor vier personen

400 g kokkels, schoongewassen
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 tomaten
3 el olijfolie
½ bosje peterselie, fijngesneden
1 dl witte wijn
400 g spaghetti of tagliatelle
2 el gedroogd zeewier

Spoel de kokkels eerst goed. Pel en snipper de knoflook. Blancheer en ontvel de tomaten, door ze vooraf in te kerven, dan ongeveer veertig seconden in kokend water te doen en direct af te koelen. Verwijder de zaadjes en snijd de tomaat in blokjes. Verhit de olijfolie in een diepe pan en fruit de knoflook. Doe de kokkels erbij. Voeg de witte wijn toe en bak de schelpen op halfhoog vuur tot ze open gaan.
Kook intussen de pasta in ruim koken water met zout beetgaar; giet af en meng olijfolie, peterselie en tomaten erdoor.
Men de kokkels door de pasta en strooi het zeewier erover.

Bron: Zilt zoet Zeeland van Annette van Ruitenburg meer info