Kipfilet met kruiden

Wild & gevogelte

Ingrediënten:
Voor 4 pesonen  
4 kipfilets, zonder vel  
2 el gekruide bloem  
75 g ongezouten boter  
1 el olijfolie extra virgin  
1 el van elk van de volgende kruiden;  
kervel, dille, peterselie, bieslook, basilicum, munt en rozemarijn  
1/2 teen knoflook, fijngehakt  
1/4 verse Spaanse peper, fijngehakt  
geraspte schil en sap van 1 limoen  
4 el kippebouillon  
4 el witte wijn  
zeezout

Recept:
Bestuif de kipfilets met de kruide bloem en bak ze op een matig vuur in de helft van de boter en de olie snel aan weerskanten bruin. Houd ze warm.  
Smelt de rest van de boter in diezelfde pan. Voeg de verse kruiden, knoflook, Spaanse peper, de schil en het sap van de limoen, bouillon en de witte wijn toe.  
Leg de kipfilets weer in de pan en pocheer ze in ongeveer 10 minuten gaar.  
Bestrooi het vlees met zout en dien het met de saus op.