Kabeljauw uit de oven
Vis, schaal- & schelpdieren
Ingrediënten:
Voor 4 personen:
700 g sperziebonen, afgehaald en schuin in stukken gesneden, 10 minuten voorgekookt
1 teen knoflook, in dunne plakjes
zout en zwarte peper uit de molen
olijfolie
4 kabeljauwfilets à 225 g, met graat
12 plakken mager rookspek
40 g pijnboompitten
2 citroenen, gehalveerd
Recept:
Verwarm de oven voor op 220 °C / gasovenstand 7. Leg de sperziebonen in een braadslee. Doe er de knoflook bij en wat zout & peper en een beetje olijfolie. Hussel alles goed. Leg de kabeljauwfilets tussen de sperziebonen, strooi er nog wat zout en peper over en leg de plakjes pancetta over de kabeljauw en tussen de bonen. Strooi er de pijnboompitten over en besprenkel alles met wat olijfolie. Leg de gehalveerde citroenen in de braadslee: tijdens het bakken kleuren ze iets en worden ze heerlijk zoet, sappig en citroenachtig.
Dek de braadslee af met aluminiumfolie en zet hem in het midden van de voorverwarmde oven. Verwijder na 5 minuten de folie en laat de vis in nog ongeveer 10 minuten gaar bakken. De filets zijn gaar als je de graat in het midden er gemakkelijk uit kunt halen. Serveer de vis en de groenten met alle heerlijke sappen uit de braadslee erover besprenkeld.