Gratinée aux Cèpes

Soepen

Ingrediënten:
500 g verse cèpes, of zakje gedroogde (=eekhoorntjesbrood)  
3 uitjes  
3 teentjes knoflook  
1 glas witte wijn  
1 l groentebouillon  
150 g geraspte gruyère  
1 el olijfolie  
30 g boter of olijfolie  
zout&peper  

Recept:
Week de gedroogde paddestoelen voor, of snijd de verse in reepjes.  
Hak de uitjes en de knoflook fijn.  
Smelt de boter in een pan of verwarm de olijfolie, bak de knoflook en ui op zacht vuur glazig. Voeg paddestoelen toe, bak ze even, voeg de wijn toe, laat de alcohol verdampen, voeg de bouillon en zout en peper toe. Kook 20 minuten in een pan zonder deksel. En dan 10 minuten op laag vuur met deksel. Schep in een soepkom bestrooi met kaas en gratineer in de oven.