Flammenkuche

Amuses & kleine gerechten

Ingrediënten: 
1 middelgrote ui in dunne schijfjes gesneden  
125 ml cottage cheese of ricotta tot een zacht mengsel verwerkt in keukenmachine  
125 ml crème fraîche  
zout en vers gemalen peper  
250 g taartbodemdeeg  
180 g bacon, zonder zwoerd, in luciferdunne reepjes gesneden  

Recept:
Verwarm de oven voor op 230ºC. voeg de uien, de crème fraîche, de kaas, het zout en de peper bij elkaar en laat het geheel ongeveer 15 minuten staan om de uien wat zachter te laten worden. Rol het taartdeeg uit tot een ronde vorm van 27 centimeter doorsnee en leg het op een stuk bakpapier. Verdeel het uienmengsel gelijkelijk over het deeg tot aan de rand. Verdeel daar dan de reepjes bacon over en betrooi het geheel met flink wat peper. Nu gaat de taart in de oven en wordt 15 tot 20 minuten gebakken tot de bodem knapperig is. Zet hem direct op tafel zodat hij goed warm kan worden gegeten.