Couscous salade

Salades

Ingrediënten:
45ml / 3 tl olijfolie  
5 lenteuitjes, gesneden  
1 teen knoflook, geplet  
1 tl gemalen komijn  
350 ml groentebouillon  
175 g couscous  
2 tomaten, ontveld en in stukjes  
4 el vers gehakte peterselie  
4 el vers gehakte mintblaadjes  
1 verse groene chilipeper, van zaadjes ontdoen en fijnhakken  
30 ml citroensap  
zout en vers gemalen zwarte peper  
verse knapperige slablaadjes  
geroosterde pijnboompitten  
geraspte citroenschil 

Recept:
Verhit de olie in een sauspan.  
Voeg de lenteuitjes en knoflook toe.  
Roer de komijn erdoor en bak 1 minuut door.  
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.  
 
Haal de pan van het vuur, roer er de couscous door, doe deksel op de pan en laat staan voor 10 minuten totdat al de vloeistof is opgenomen.  
 
Giet de couscous in een schaal.  
Schep er de tomaat, peterselie, mint, chilipeper en citroensap door.  
Breng op smaak met zout en peper.  
Laat het een uurtje staan zodat de smaken goed in kunnen trekken.  
 
Om te serveren, maak een schaal op met de slablaadjes en lepel er de couscous op.  
Strooi vervolgens de pijnboompitten en citroenrasp over als garnering.