Bistecca alla cacciatora

Vlees

Ingrediënten:
voor 4 personen 
4 (kalfs-)biefstukken, 600 gram totaal  
wit meel  
1 ui  
wat schil van een citroen  
½ glas goede rode wijn  
2 rijpe tomaten (ontveld en ontpit)  
4 boleten (eventueel gedroogd)  
olijfolie  
zout & peper  
 

Recept:
Bestrooi de biefstuk met meel en bak ze in olie. Haal ze, als ze bruin zijn, uit de pan en houd ze warm. Fruit de ui blond in de olie van de biefstuk, doe de biefstuk er weer bij als de ui kleurt. Voeg de wijn en citroenschil toe. Wacht tot de alcohol uit de wijn verdampt is en voeg de tomaat en boleet toe. Laat 5 à 10 minuten bakken. Breng op smaak met zout en peper.  
 
Als je gedroogde paddestoelen gebruikt, moeten deze eerst apart bereid worden. (Aanzetten in boter of olie en 20 minuten laten sudderen).